Een interview met Jacqueline, koopster in Fase 1 Remisehof

 1) Zou u zich kort willen voorstellen?

Mijn naam is Jacqueline. Ik woonde in Haarlem, maar ben recent terug naar Rotterdam verhuisd. Ik heb een appartement gekocht in het Remisehof waarvan ik volgend jaar de sleutel krijg. Ik werk in Den Haag, spreek graag met vrienden af en ga regelmatig een rondje hardlopen.

2) Zocht u al lang naar een woning?

Ik keek al een tijdje naar koopwoningen in Rotterdam. Ik was nog niet direct van plan om al een nieuwe woning te kopen, maar wilde mij goed oriënteren op de huizenmark. Ik keek eerder nooit naar nieuwbouw. Op Funda stond opeens ook nieuwbouw aangevinkt en zo kwam ik toevallig bij het Remisehof terecht. Ik was meteen enthousiast en besloot mij in te schrijven. Een week later hoorde ik dat ik ingeloot was.

3) Wat is de reden dat u gaat verhuizen?

Ik ben voor mijn werk in Amsterdam in Haarlem gaan wonen. Inmiddels heb ik een andere baan in Den Haag. Ik heb in Rotterdam gestudeerd en wilde graag weer terug. Terug naar vrienden en familie, maar ook naar de stad zelf. In Rotterdam is er altijd wat te beleven, de stad is moderne en is altijd in ontwikkeling. Ik hou van de Rotterdamse haven en de skyline.

4) Was u specifiek opzoek naar een nieuwbouwwoning?

Nee, keek eigenlijk naar bestaande bouw, het was toevallig dat dit aangevinkt was op Funda. Dit nieuwbouwproject sprak mij direct aan vanwege de locatie. Het is zeker geen standaard vinex-wijk. Een nieuwbouwwoning  is wat langer wachten, maar de tijd vliegt omdat je al zoveel keuzes moet maken (badkamer, keuken, tegels, elektra, etc.).

5) Waarom heeft u gekozen voor het project ‘Remisehof’?

Het zag er mooi uit (het ontwerp), het aantal vierkante meters van de woningen en de goede afwerking van het project. De grote ramen vind ik mooi. De locatie sprak mij ook aan omdat het op korte afstand van het centrum is, de bereikbaarheid ook goed is en omdat de buurt volop in ontwikkeling is. De gezamenlijke binnentuin was een groot pluspunt aangezien ik graag in de tuin zit, maar een appartement wilde kopen.

6) Welk type woning heeft u gekozen en waarom heeft u voor dit type gekozen?

Ik heb een appartement gekozen met meerdere slaapkamers. Ik heb ook 2 balkons. Door de gezamenlijke binnentuin die er is kan ik ook in de tuin zitten.

7) Waarom heeft u ervoor gekozen om in deze wijk te wonen? Wat zijn voor u de pluspunten van de omgeving?

Het is een wijk in ontwikkeling waar nog veel mogelijk is, moderne bouw, goede bereikbaarheid, en toch dichtbij het centrum. Dichtbij de hippe Kop van Zuid, het opkomende Katendrecht maar ook de multiculturele Afrikaandermarkt. Ook met het OV is het goed bereikbaar.

8) Is de koop soepel verlopen? Werden jullie hierin goed begeleid?

Door zowel de makelaar als de bouwer wordt je goed begeleid in het proces. De communicatie was helder en vragen werden snel beantwoord. Door de bouwer worden ze zelfs proactief op de hoogte gehouden over de bouw met foto’s via het digitale communicatie systeem/website.

9) Hebben jullie rekening gehouden met de duurzaamheid in dit nieuwbouwproject?

Niet bijzonder veel. Het gemak van onderhoud van een nieuwbouw woning heeft wel meegespeeld. De woning is helemaal klaar voor de toekomst omdat deze al van het gas af is.

10) Heeft u al nieuwe buren ontmoet?

Ja ik heb al meerdere malen mijn nieuwe buren ontmoet. Door de bouwer zijn er bijeenkomsten georganiseerd, zoals  de eerste paal slaan en viering van het hoogste punt. Los daarvan hebben we ook al meerdere keren zelf met de buren afgesproken voor een borreltje in de buurt. We hebben een app groep waar foto’s en handige tips over leveranciers worden uitgewisseld. Het is leuk om mijn nieuwe buren nu al te kennen, het is een gezellige groep en omdat je door hetzelfde proces gaat geeft dat meteen een band.

11) Waar kijkt u het meest naar uit?

Naar het moment dat ik de sleutel krijg! Dat duurt nog even, maar de tijd gaat snel. In de tussentijd ga ik vloeren uit zoeken en na denken over de inrichting. Er is nog genoeg te doen.

12) Wanneer verwacht u in te trekken in de woning?

Na oplevering zal er nog wel wat gedaan moeten worden in de woning. Denk aan een vloer leggen en de muren afwerken. Daarna hoop ik er snel in te trekken.