Rotterdam ligt aan je voeten

Het Remisehof is onderdeel van stadsdeel Feijenoord en bevindt zich op een uniek schakelpunt tussen twee werelden, “De kop van Zuid” en de “Afrikaanderwijk”, aan de doorgaande route naar het centrum van Rotterdam. De woonblokken liggen aan weerzijde van de Laan op Zuid en vormen de natuurlijke verbinding tussen Nieuw Zuid en Oud Zuid.

De Kop van Zuid, met haar imposante skyline is hip, trendy en staat voor energie en vernieuwing. Je vindt hier het Entrepot gebouw, de Wilhelmina Pier met het befaamde hotel New York en de Cruise Terminal. In de Afrikaanderwijk proef je nog het oude Rotterdam, een intieme buurt met veel kleinschalige activiteiten en een unieke weekmarkt.

In de directe omgeving van het Remisehof bevinden zich winkels, scholen, sportfaciliteiten en openbaar vervoer. Vlakbij wordt het nieuwe “Huis op Zuid” gerealiseerd, waarin onder andere een zwembad, sporthal en basisschool worden ondergebracht. En bioscoop Pathé en de voetbalstadion de Kuip? Die zijn op loopafstand!

Met de tramhalte voor de deur rijd je in vijf minuten naar hartje Rotterdam om het bruisende leven van de stad in te duiken. Hier zijn cultuur, horeca en winkels altijd voorhanden. Als je overstapt op metrostation Wilhelminaplein (of in 10 minuten naar metrostation Rijnhaven loopt) bent je ook binnen no time op Rotterdam Centraal. Ook is er een goede verbinding met de uitvalswegen rond Rotterdam, in 10 autominuten rijd je al de A16 op.Een locatie met geschiedenis

Een locatie in Rotterdam met geschiedenis, dat is de locatie waar de woningen van Het Remisehof worden gerealiseerd. De geschiedenis gaat terug naar de tijd dat de locomotievenloods van het depot Feijenoord van de spoorwegen aan de ene zijde van de Laan op Zuid stond en de spoorweghaven aan de andere zijde gevestigd was.

De Remise

Toen de metrolijn in Rotterdam in gebruik genomen werd, was hiervoor een nieuwe remise en werkplaats nodig. Voor deze remise werd een locatie gevonden aan de Hilledijk. De nieuwe remise werd zo ontwerpen dat deze voor zowel de tram als de metro gebruikt kon worden. Nadat de metroremise aan de Waalhaven in gebruik werd genomen fungeerde de Remise Hilledijk voornamelijk nog als werkplaats. De remise is in 2011 gesloopt zodat er ruimte ontstond voor woningbouw.

De Spoorweghaven

De spoorweghaven is één van de oudste havens van Rotterdam. De langgerekte haven is aangelegd voor de overslag van stukgoederen van de scheepvaart op het spoor. De spoorweghaven is gegraven tussen 1873 en 1879. Al voor de tweede wereldoorlog verloor de spoorweghaven zijn aantrekkelijkheid voor de scheepvaart. Tegenwoordig is de spoorweghaven deels gedempt en maakt het deel uit van de Kop van Zuid.

En nu: de remise en de spoorweghaven transformeren naar een woonomgeving met een nieuwe levendige toekomst, wonen en genieten in het Remisehof!